Koh Phangan – golful Thong Nai Pan Noi si Thong Nai Pan Yai

Parasim golful Thong Nai Pan cu cele doua plaje surori Thong Nai Pan Yai si Thong Nai Pan Noi. O sa ne mutam pe partea cealalta a insulei, deci o sa apara si poze cu apusuri. Suntem un pic nostalgici pentru ca ne-am simtit grozav aici, atat noi cat si piticul.
Am stat 10 zile, 5 in TNP Noi si 5 in TNP Yai.
Greu de facut o clasificare…
In TNP Noi am stat la Hill Village Resort, intr-o casuta de vreo 80mp cu totul, sus in deal, vorba lu’ Mihai Constantinescu (aici cititorii se vor imparti in doua categorii: unii care se vor intreba “who the fuck is asta” si ceilalti, mai in etate, ca sa zicem asa).
Super gazda noastra, Eed, o thailandeza de o ospitalitate care depaseste normalitatea thailandeza, primeste un review de 10. Adica:
– atunci cand ne-a asteptat la ferry, a stat cu noi o ora sa facem cumparaturi de la “big C”, un fel de Metro de-al lor, da’ mai mic.
– mi-a reparat telefonul care se blocase. De fapt nu ea, ci taica-su, un nene de vreo 60 de ani. A fost ciudat, pentru ca la noi, cand ai o astfel de problema, de obicei ti-o rezolva un pusti de 10-15 ani, tu il feliciti ca stie si aia e. Insa un nenica care sta pe o terasa de bambus, cu o unghie lasata mare la degetul mic (stiti modelul), nu-mi inspira know how pe tehnologie. In 5 minute mi l-a rezolvat.
– Desi am rezervat pentru 10 zile pe booking in sistem non-refundable, a fost foarte ok cand am rugat-o sa gasim o varianta sa ne mutam dupa 5, pentru ca e un pic dificil cu piticu’ sa ajungem si sa plecam din deal (asta a fost singurul inconvenient, ca erau cam 10-20 min de drum abrupt intre cazare si plaja, iar dupa lasarea intunericului nu prea iti mai venea sa urci, mai ales ca noaptea a tot plouat si era cam accidentat terenul).
– A venit ea la noi sa ne zica ca, avand in vedere ca suntem cu piticul, s-o sunam seara si vine ea cu 4×4 sa ne ia de jos. Eu tot ii ziceam sa-mi zica cat costa, ea tot zicea ca o face asa, pentru noi. La a treia insistenta de-a mea a zis ceva de genul: “domnu’, eu nu am nevoie de plata pentru asta, nu fac taximetrie. Daca vreti insa sa imi platiti ceva, it’s up to you”.
– Mi-a zis unde sa-mi repar telefonul cand s-a spart geamul. Tac-su nu s-a bagat chiar la chestia asta.
– Cand am reparat geamul la telefon, am uitat o plasa cu cumparaturi. Eram convins ca am uitat-o la un restaurant unde mancasem, iar Eed a fost cu scuterul si ne-a recuperat-o;
– Cand ne-am mutat pe plaja vecina, la nici 1 ora distanta a venit din nou Eed dupa noi sa ne aduca ce uitasem la ea: ochelarii de soare ai lui Vladutz si o carticica.
– A fost ok sa ne gateasca mic dejun a la cart in a patra zi, cand am zis ca nu mai putem sa mancam tot oua.
Asta-i ce imi amintesc, poate au mai fost. Oricum, ne-am simtit ca acasa.
Pret: 1000 bahti pe noapte cu mic dejun, adica aprox 120 ron.
Noi ne-am mutat dupa 5 zile din doua motive: drumul pana sus, in deal si faptul ca am gasit un resort de senzatie, chiar pe plaja, unde era plin de copii de varsta lui Vladut (cam 10 copii intre 1 si 7 ani).
Asadar celelalte 5 zile am stat la Longtail Resort. Ne-a placut mult, mult pentru ca:
– e chiar pe plaja, intr-un loc cu nisip alb si apa mica pentru kinderi
– E un resort se pare popular pentru familii cu copii, in special pentru long term travelers. Erau asa: o familie de nemti de origine afgana cu 3 copii (2-6) care au stat 1 luna, o familie de austrieci cu 3 copii (1-7ani) care calatoreau 10 luni, veneau dupa 1 luna in africa de sud, apoi 2 luni thai apoi australia, fiji, etc, o familie de elvetieni cu 1 fetita de 4 ani care stateau 3 luni, samd. Toti cu chef de povesti. La Eed nu erau alti copii.
– papa a fost foarte buna si suficient de variata ca sa nu epuizam meniul in 5 zile.
– E ultimul resort, aici se termina drumul.
Pret: 1200 bahti/noapte (cam 145 ron) fara mic dejun, cele “deluxe”. Restul stateau toti in bungalows mai basic, cu 1400/noapte ptr 4 persoane.
Mancarea a fost cam 500 bahti/masa (60 ron) , cu freshuri, cafele, fructe, etc si trei portii cu orezul aferent.
Oricum, cu sau fara kinderi, e un loc de stat in liniste, plaja e foarte misto pentru alergare (la low tide era tare exact ca un tartan, cu nisip foarte fin), apa e fara corali si nu foarte clara pentru snorkeling dar e perfecta pentru balaceala.
Plajele sunt aproximativ la fel, Yai e un pic mai lunga (600 si 800 m). Pe Noi sunt curenti la inotat, am vazut doar steaguri rosii. Eu nu i-am simtit, dar am inotat doar paralel cu tarmul, fara sa ies in larg mai mult de 100 m de malS

Comments

  1. Pingback: Cum sa gasesti cazare in n pasi simpli – Calatorii No Stress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *