Cuvant inainte

Ma numesc Mihai Preda si sunt un fost corporatist. Dupa 17 ani de banca am decis sa parasesc un sistem al altora si sa mi-l creez pe al meu. In principiu ma bag in tot felul de proiecte care au perioada de “executie” intre martie si octombrie, din dorinta de a-mi lasa lunile noiembrie, decembrie, ianuarie si februarie pentru calatorit (unul din proiecte este NoStress, proiect pornit in 2012 impreuna cu Roxana si cu o mana de prieteni).

De doi ani avem un pitic foarte misto numit Vladut. Oricum cutreieram lumea si inainte, iar Vladut acum cutreiera cu noi.

Asadar, m-am hotarat in sfarsit sa scriu cate ceva despre calatoriile noastre intr-un blog.

Am ales deliberat sa folosesc un cuvant mai putin uzitat – “calatorii”, in dauna unor cuvinte care poate, ar fi fost mai bine cotate, asa cum ar fi “vacante”, “excursii”, “turism”, etc.

As vrea sa redefinim cuvantul “calatorie” si sa-l readucem impreuna acolo unde ar trebui sa fie.

Imi propun sa scriu o lectura usoara, placuta dar si folositoare. Mi-as dori sa cresc apetitul de a calatori in dauna “consumului de turism”, asa ca am sa ma adresez in special celor care vor sa calatoreasca si mai putin celor care vor sa faca turism.

Voi recomanda doar locuri si lucruri in care cred. Ma astept sa nu rezonati 100% cu ceea ce scriu eu. Daca procentul e insa de peste 50% , va consider de-ai mei. Daca nu, nu.

Nu voi aborda subiecte gen “circuit asia 10 zile” si nici city-break-uri la super oferta ci, mai degraba, voi recomanda locuri care merita mai mult decat o serie de poze cu care sa va mandriti pe Facebook.

Sunt gurmand, asa ca subiectul mancare o sa fie si el prezent destul de mult.

Sunt atent cu cat cheltuiesc in calatorii, asa ca o sa vorbim si despre bugete.

Vladut e baietelul nostru in varsta de 2 ani si aproape 2 luni (la ora deschiderii blogului), asa ca am sa vorbesc si despre cum poti sa te misti prin lume cu copil cu tot. Pana acum Vladut ne-a insotit in Thailanda de doua ori, in Puglia/Italia, Toscana/Italia, Luxemburg, Franta, Germania, Austria, Ungaria, Bulgaria.

Avand in vedere ca de vreo 6 ani incercam sa aducem sportul in viata cat mai multor oameni prin evenimentele Nostress, am sa relatez si despre posibilitatile de a face sport in calatorii.

Transmit si de la fata locului, dar am sa postez si din calatoriile trecute. Cu recomandarile mele de cazare, transport, mancare, distractie.

Sper sa va distrati si sa va doriti.

Sper sa cititi si sa testati.

Spor!

Mihai